Blog

Néhány szabály a koronavírus járvány alatt

KütyüFutár
2020.09.30 10:20
Néhány szabály a koronavírus járvány alatt

A koronavírus még mindig itt van . Rendkívül fontos, hogy mindannyian továbbra is segítsük a vírus terjedésének megakadályozását. Bár lehet, hogy társadalmi távolságtartásról van szó és jó kézhigiéniát gyakorolunk, továbbra is folytatnunk kell és arra kell ösztönöznünk másokat is, hogy nyilvános körülmények között viseljenek szájmaszkot vagy arcvédőt.

Az arcmaszk viselése segít megelőzni a vírusok terjedését. Mivel tudomásunk nélkül is előfordulhat a vírus, gondoskodnunk kell mások és önmagunk védelméről. Mivel néhány hónapja maszkot viselünk, az embereknek több kérdése lehet velük kapcsolatban! Összeállítottunk hat fontos kérdést, és megválaszoltuk őket a számodra.  

Olvasd el, és tartsd be a járvány védelme körüli információkat!

 

Hogyan illeszkedjen a maszkom?

A maszknak simán, de kényelmesen kell az archoz símulni . Ügyelj arra, hogy a maszk eltakarja az orrod és a szádat is. A maszk körül ne legyen hézag! Használj biztonságos maszkot ami jól illeszkedik az orrnyergedre és az áll alá.

Próbáld kerülni maszkodnak megérintését viselés közben! Nem szeretnél baktériumokat felhordani a maszk felületére.

Mikor kell viselnem a maszkot?

Ne felejtsd el viselni a maszkot minden alkalommal, amikor nyilvános környezetben tartózkodsz, ahol nehéz 2 méter távolságra lenni egymástól. Néhány ilyen hely: élelmiszerboltok, kiskereskedelmi üzletek, gyógyszertárak és tömegközlekedési járművek.

Ha kint sétálsz, mindenképpen válassz olyan helyet, ahol nincs sok ember. Mindig tartsd rajtad maszkot, minden esetben.

Biztonságos 2 méternél közelebb állni máshoz, ha maszkot viselsz?

Nem. Annak ellenére, hogy arcmaszkod kiegészítő védelmet nyújt, nem helyettesíti a társadalmi távolságtartást. A biztonság érdekében javasoljuk a maszk viselését és a társadalmi távolságtartást másoktól - függetlenül attól, hogy mindketten maszkot viseltek-e.

Ha kint sétál, mindenképpen válasszon egy helyet, ahol nincs sok ember. Mindig tartson rajtad maszkot, minden esetre.

Mi a helyes módszer a maszk eltávolítására?

Először távolítsd el a maszkot a füled körül (gumit, szalagot). Hajtsd a maszkot a sarkaihoz, ne érintsd meg a száj vagy az orr területét. 

Ezután egyenesen a szemétbe dobhatod a maszkot, vagy folytathatod annak mosását (ez a szövetmaszkra is vonatkozik). A maszk eltávolítása és megérintése után mindig moss kezet .

Hogyan kell mosni a maszkot és milyen gyakran?

A CDC szerint kézzel vagy mosógéppel lemoshatja a ruhaszálakat. Ügyelj arra, hogy a legmelegebb vizet használd, amelyet a maszk szövete képes elviselni. Mosás előtt áztathatod ruhafertőtlenítőbe is.

Mindig ellenőrizd, hogy maszkod teljesen megszáradt-e, mielőtt felvennéd.

Hogyan vagy hol tároljam a maszkomat?

Tárold a maszkot hűvös és száraz helyen. Soha ne tedd le a maszkot semmilyen felületre (zacskó nélkül). Ehelyett próbáld felakasztani a fülhuroknál fogva! Ha napközben szeretnéd tárolni a maszkot, vigyél magaddal eldobható zacskót, abba tedd amig nincs rajtad.

Fontos megjegyezni : Mindig száraz helyen tárold, hogy megakadályozd a penész létrejöttét. Amikor összehajtod a maszkot, győződj meg róla, hogy a száját és az orrát borító belső ruhadarab védve van a többi felülettől.

 

Reméljük, hogy megválaszoltunk néhány kérdésed! Fontos, hogy folyamatosan tájékozódj arról, mi zajlik a járvány idején, és hogyan lehet biztonságban maradni! 

Ha arcmaszkot keresel, megveheted tőlünk! Kínálatunkban az egész család számára találsz eldobható illetve mosható, újrafelhasználható maszkot is.